PSICOLOGIA CLÍNICA

Prenem els coneixements de la psicologia aplicada per tal de diagnosticar i intervenir en aquells comportaments anormals o desordres clínics que mereixen l'actuació d'un psicòleg.

L'actuació psicològica en el nostre centre consisteix en:

a) Avaluació i diagnòstic dels desordres clínics o comportaments anormals en els subjectes.

b) Intervenció mitjançant Terapia Cognitiu-Conductual (TCC). Aquesta terapia suposa una de les formes més eficients d'intervenció psicològica per a abordar diferents problemes que patim les persones. Es basa en la interrelació entre allò que pensem (cognició), allò que fem (conducta) i com ho sentim (emoció). Les fases de la Terapia Cognitiu-Conductual són:

  • L'avaluació, mitjançant l'entrevista i l'observació clínica.
  • La intervenció, amb tècniques terapèutiques adients per als problemes a tractar: Tècniques de modificació de conducta (reforç positiu-negatiu, càstic positiu-negatiu, extinció, temps fora, moldejament, economia de fitxes, contractes...), desensibilització sistemàtica, tècniques de relaxació, tècniques de modelat i entrenament en habilitats socials i terapia racional-cognitiva.

c) Cerca d'estratègies d’afrontament que ajudin tant al subjecte com la seva família a adaptar-se a noves situacions que cursen amb alteracions cognitives.

d) Seguiment, avaluant l'efectivitat de la teràpia i ajustant les tècniques terapèutiques en cas que sigui necessari.


Telf:  607 32 33 11    |   E-mail: info@psicoativat.com
 
 
 
Avda. La Salle, 45 (Despatx -C-)Reus (Tarragona)
 
web realizada por mussara.com